En färgglad, enkel och fantastiskt smakrik pasta med saffran, chili, vitlök och kräftstjärtar. En perfekt middag att servera till gäster då den är både vacker och magiskt god.
Hacka löken i små tärningar, hacka vitlök och chili fint.
Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i chili, vitlök och stek under omrörning i ca 3 min. Tillsätt saffran och fräs lite snabbt. Häll över creme fraiche, grädde och koka upp.
Tillsätt citronzest, salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min.
Under tiden kan du koka pastan och göra krutongerna.
Krutonger
Gnugga brödskivorna med vitlöksklyftan. Hacka i tärningar, stek krispiga i olivolja.
Dela tomaterna på hälften och tillsätt i saffranssåsen, låt puttra i ca 4 min. Vänd ner pastan i såsen, blanda och vänd i kräftorna, persilja.
Riv gärna över parmesan och servera med brödkurtonger på toppen.