Entrecote med schalottensmör och bönsallad

Entrecote med schalottensmör och bönsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Entrecote med schalottensmör och bönsallad

18 ingredienser

25 min

Entrecôte är ett saftigt kött och en favorit hos många. Här med gott smör och en krispig bönsallad!

Låt köttet ligga framme i rumstemperatur 30 minuter innan du steker det. Kallt kött kyler av stekpannan och köttet börjar lätt koka i stället för att få en fin stekyta.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte, i bit
  • salt
  • peppar
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 kvistar färsk timjan

Schalottensmör:

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 citron
  • 1 msk senap
  • salt
  • peppar

Bönsallad:

  • 1,5 dl haricots verts
  • 1 silverlök
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra entrecoten och bryn den bara precis i lite olja tillsammans med tre krossade vitlöksklyftor och lite timjan.
  3. Lägg köttbiten i en ugnssäker form och låt den gå klart i ugnen på 175 grader. Det tar cirka 15-20 minuter.
  4. Schalottensmör: Svetta schalottenlöken i lite olja och låt den svalna av.
  5. Vispa samman med smör, saften av en halv citron och senapen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bönsallad: Koka haricots verts lätt. Finhacka silverlöken och skär rödlöken i båtar.
  7. Blanda grönsakerna och slå på lite olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.