Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Indisk gryta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Indisk gryta
41
Spara
Av:
Kråke Lithander
19
ingredienser
30 min
En helt vegetarisk gryta med massor av smak!
Grytor
Indisk mat
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
1 aubergine
4 tomater
4 potatisar
2 tsk curry
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
3 hela nejlikor
2 kardemummakärnor
1 kanelstång
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 bit färsk ingefära
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 dl röda linser
4 gröna chilifrukter
2 msk olja
1 kruka koriander
ris
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka linserna i en kastrull med vatten i 10 minuter. Spara kokvattnet.
Skär aubergine, tomater och potatisar i långa klyftor. Kärna ur chilifrukterna.
Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med ingefära, nejlikor, kardemumma, kanel, curry, spiskummin och vitlök i en ny kastrull.
Tillsätt potatisen, buljong och vatten. Låt koka under lock 5-7 minuter.
Tillsätt sedan aubergine, tomat, chilifrukt och linserna med spad och koka ytterligare 10 minuter.
Garnera med färsk koriander och servera med ris.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut