Indisk gryta

Indiskt och vegetariskt
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Indisk gryta

19 ingredienser

30 min

En helt vegetarisk gryta med massor av smak!

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 4 potatisar
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 hela nejlikor
  • 2 kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl röda linser
  • 4 gröna chilifrukter
  • 2 msk olja
  • 1 kruka koriander
  • ris

Gör så här

  1. Koka linserna i en kastrull med vatten i 10 minuter. Spara kokvattnet.
  2. Skär aubergine, tomater och potatisar i långa klyftor. Kärna ur chilifrukterna.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med ingefära, nejlikor, kardemumma, kanel, curry, spiskummin och vitlök i en ny kastrull.
  4. Tillsätt potatisen, buljong och vatten. Låt koka under lock 5-7 minuter.
  5. Tillsätt sedan aubergine, tomat, chilifrukt och linserna med spad och koka ytterligare 10 minuter.
  6. Garnera med färsk koriander och servera med ris.