Krämig ädelostpasta med bacon- och valnötskrisp

POPULÄRT
koket.se
Krämig ädelostpasta med bacon- och valnötskrisp
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krämig ädelostpasta med bacon- och valnötskrisp

15 ingredienser

En smakrik och krämig pasta med ädelostsås och färsk spenat samt ett galet gott krisp på valnötter, bacon och lite honung.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1 bananschalottenlök
  • 120 g babyspenat
  • 75 g ädelost (blåmögelost)
  • 3 dl vispgrädde
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Bacon- och valnötskrisp

  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 0,5 dl valnötter, grovt hackade
  • 1,5 msk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • chiliflakes

Topping

  • färsk persilja, finskuren

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme.
  2. Koka upp vatten till pastan, salta.
  3. Skala, halvera och strimla bananschalottenlöken fint. Fräs den mjuk och glansig i en klick smör, gå sedan i med babyspenaten. Salta och peppra.
  4. Smula i ädelosten och häll grädden över. Låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Koka pastan.
  6. Strimla bacon och stek det i knaprigt i en stekpanna.
  7. Vänd samman de rostade valnötterna med det knaperstekta baconet och ringla honungen över. Låt honungen karamelliseras i stekpannan och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och lite chiliflakes.
  8. Häll av pastan och blanda med ädelostsåsen. Lägg upp på tallrikar och toppa med bacon- och valnötskrispet. Garnera med finskuren persilja.