En smakrik och krämig pasta med ädelostsås och färsk spenat samt ett galet gott krisp på valnötter, bacon och lite honung.
Se Catarina König laga receptet
Ingredienser
400 g spaghetti
1 bananschalottenlök
120 g babyspenat
75 g ädelost (blåmögelost)
3 dl vispgrädde
smör, till stekning
salt
svartpeppar, nymalen
Bacon- och valnötskrisp
2 förp bacon (à 140 g)
0,5 dl valnötter, grovt hackade
1,5 msk flytande honung
salt
svartpeppar, nymalen
chiliflakes
Topping
färsk persilja, finskuren
Gör så här
Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme.
Koka upp vatten till pastan, salta.
Skala, halvera och strimla bananschalottenlöken fint. Fräs den mjuk och glansig i en klick smör, gå sedan i med babyspenaten. Salta och peppra.
Smula i ädelosten och häll grädden över. Låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Koka pastan.
Strimla bacon och stek det i knaprigt i en stekpanna.
Vänd samman de rostade valnötterna med det knaperstekta baconet och ringla honungen över. Låt honungen karamelliseras i stekpannan och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och lite chiliflakes.
Häll av pastan och blanda med ädelostsåsen. Lägg upp på tallrikar och toppa med bacon- och valnötskrispet. Garnera med finskuren persilja.