Krämig bananglass med valnötter och choklad

koket.se
Krämig bananglass med valnötter och choklad
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Krämig bananglass med valnötter och choklad

7 ingredienser

30 min + tid i frysen

Camilla göra en variant på klassikern Chunkey Monkey - enkel bananglass med valnötter och choklad. Det bästa av allt är att den görs helt utan glassmaskin. 

Tips! Är du allergisk mot nötter går det fint att byta mot till exempel corn flakes för det där extra crunchet!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 bananer
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad [ca 400 g]
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörka chokladknappar (eller grovhackad mörk choklad)
  • 100 g mjölkchokladknappar (eller grovhackad mjölkchoklad)
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Skala och mixa bananerna till en slät pure.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp.
  3. Tillsätt bananpuré, kondenserad mjölk och vaniljsocker till grädden och vispa lite till.
  4. Hacka valnötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med chokladen i glassmeten (spara lite att garnera med). Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp glassen i en behållare som rymmer minst 1,5 liter, garnera med de nötter och den choklad du sparat, plasta in och låt stå i frysen i minst 6 h innan servering.

Matsortera bananskalen till återvinning och njut av din glass!