Krämig brysselkål med parmesan och vitlök

POPULÄRT
Krämig brysselkål med parmesan och vitlök
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Krämig brysselkål med parmesan och vitlök

9 ingredienser

15 m

Krämig brysselkål med parmesan, vitlök och senap kommer göra sig riktigt fint som en del av buffén. Eller som tillbehör till helgens middag!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g brysselkål
  • olivolja (att steka i)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk vinäger
  • 2 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • krutonger

Gör så här

  1. Dela kålen i halvor. Stek i olivolja i 3-4 minuter
  2. Hacka vitlöken och låt den steka med i ett par minuter.
  3. Addera salt, vinäger och grädde. Låt grädden koka bort till hälften.
  4. Ta av från värmen och ha i parmesan och dijonsenap.
  5. Servera med valfritt rostat bröd eller smörstekta krutonger.