Krämig caesarwrap med citronkyckling

Krämig caesarwrap med citronkyckling

14 ingredienser

25 min

Klassikern caesarsallad fast i en wrap! Den perfekta lunchen eller varför inte packa med på utflykten? Pricken över i:et är den smakrika citronkycklingen.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga smakrika skivor citron och timjan produkt

Lönneberga tipsar!

NYHET! Lite tjockare skivor kyckling som passar perfekt till matigare mackor.

Läs mer

Ingredienser

portioner wraps
  • 2 förp Lönneberga Smakrika skivor av kyckling med smak av citron & timjan
  • 4 tortillabröd
  • 1 romansallad (salladshuvud)
  • 1 förp Lönneberga Kycklingbacon, i bitar [à 100g]

Caesardressing:

  • 1 äggula
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl parmesanost, riven

Krutonger

  • bröd (går bra med gammalt)
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt

Gör så här

Krutonger:

  1. Dela brödet i ca 1 cm stora bitar. Stek i en stekpanna med olivolja på medelvärme tills krutongerna har fått fin färg. Häll på flingsalt och ställ åt sidan.

Caesardressing:

  1. Vispa ihop vitlök, äggula, citronsaft och dijonsenap i en bunke tills du har en slät smet.
  2. Tillsätt försiktigt lite olja i taget under vispning. Till slut har du en majonnäsliknande konsistens. Rör i den rivna parmesanen.

Wrap:

  1. Stek baconet krispigt.
  2. Skär salladen och blanda väl med dressingen, krutongerna och bacon. Fördela salladen och kyckling över tortillabröden. Vik ihop och avnjut gärna med en gång!
TIPS!
Fler tips!
Toast med timjanskyckling, chèvre och honung Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer