Lägg laxen i en ugnssäker form. Pensla med olivolja, salta och peppra
Tillaga i ugnen, ca 20 minuter, tills laxen har en innertemperatur på 48 grader.
Skär zucchinin i tunna skivor. Stek den tills den fått fin färg i olivolja i en stekpanna. Ta upp och låt vila på en tallrik.
Stek vitlöken mjuk i smöret, utan att den tar färg. Häll på grädden och låt koka upp. Riv citronzest och rör i. Pressa i halva citronen och rör om.
Koka pastan 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Spara 3 dl av pastavattnet.
Lägg pastan och 1 dl pastavatten i såsen som fortfarande puttrar på spisen. Lägg i parmesan, hackad persilja och basilika och låt puttra ihop under omrörning i 1 minut. Tillsätt mer pastavatten om det börjar bli torrt. Smaka av med salt, peppar och ev mer pressad citron.
Ta ut laxen ur ugnen och servera med pastan och stekt zucchini.