1-2 tsk flytande honung (beroende på hur syrlig citronen är)
65 g färsk spenat
1 kruka basilika, blad plockade
2 salladslökar, tunt skivad
200 g varmrökt lax
salt
peppar, nymalen
Till servering
citron, i klyftor
Gör så här
Koka pastan i saltat vatten 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
Stek vitlöken mjuk i smör. Häll på grädde, citronsaft, finrivet citronskal och honung. Låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och generöst med nymalen svartpeppar.
Lägg ner pastan och lite pastavatten (börja med 0,5 dl) i pannan och rör om. Tillsätt ev mer pastavatten om det blir torrt, det hela ska bli väldigt krämigt.
Vänd ner spenat, basilikablad och salladslök i pastan. Bryt över den varmrökta laxen och vänd runt försiktigt. Servera genast med extra citronklyftor.