Lättlagad och prisvärd grönsaksgryta med massor av smak serverad med fluffig couscous till.
Se Zeina Mourtada laga receptet
Ingredienser
1 gul lök
400 g fast potatis
2 klyftor vitlök
1 msk färsk ingefära, riven
2 tomater
1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
65 g babyspenat
rapsolja, till stekning
salt
peppar
Kryddblandning
1,5-2 msk curry
1 tsk garam masala
0,5 tsk malen gurkmeja
chilipulver, mängd efter smak
Till servering
4 dl couscous
3 msk olivolja
4 dl grönsaksbuljong
matyoghurt
Gör så här
Currygryta
Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisarna i tärningar. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor. Skär tomaterna i tärningar.
Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig och lite mjuk. Tillsätt ingefära och vitlök, fräs lite till. Vänd i potatis, tomater och kryddor. Låt allting fräsa ca 4 minuter. Tillsätt eventuellt mer olja om det behövs.
Tillsätt sköljda och avrunna kikärtor, kokosmjölk och vatten i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i 10-15 minuter, tills potatisen mjuknar.
Vänd i spenat precis före servering och låt sjuda någon minut
Couscous
Blanda couscousen med olivoljan.
Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och täck direkt med ett lock. Låt stå i ca 10 minuter. Fluffa upp grynen med en gaffel.