Krämig fransk varm choklad

NYHET
koket.se
Krämig fransk varm choklad
Foto: TV4
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Krämig fransk varm choklad

10 ingredienser

10 min

Den här varma chokladen är extra krämig och blir smått oslagbar med vispad grädde på toppen. Servera den till en lyxig helgfrukst eller som del av brunchen.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner3 - 4

Varm choklad

  • 150 g mörk choklad, finhackad (65-70% kakao)
  • 4 dl standardmjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • ca 0,25 krm salt (lien nypa)

Vispad grädde

  • 2 dl vispgrädde, kall
  • 0,5 msk florsocker
  • ev 1 krm vaniljpaste

Servering

  • mörk choklad, hackad

Gör så här

Varm choklad

  1. Hacka chokladen.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde och majsstärkelse i en kastrull. Värm så att det precis kokar upp och tjocknar. Tillsätt farinsocker samt salt och värm tills sockret smält.
  3. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält.

Vispad grädde

  1. Vispa grädden med florsocker och vaniljpaste.

Servering

  1. Fördela chokladen i två koppar.
  2. Toppa med den vispade grädden och hackad choklad.