Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 68-69 grader.
Koka pastan i saltat vatten. Vattnet skall kännas lika salt som en kallsup i havet.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär loss bladen från stammen på grönkålen. Strimla bladen.
Fräs schalottenlöken några minuter på medelhög värme tills den blir glansig. Tillsätt vitlök och fräs lite till.
Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med i pannan tills den mjuknar.
Tillsätt kycklingfond och grädde. Låt koka ihop till en krämig sås. Rör ner finrivet citronskal.
Häll av pastan. Blanda pastan med såsen och parmesanost. Salta och peppra.
Skär kycklingen lite snyggt i skivor på snedden. Lägg upp pastan på tallrikar tillsammans med kycklingen.
Avsluta med att riva parmesan över och toppa med rostade pinjenötter. Servera direkt!