Krämig italiensk pastasallad

POPULÄRT
Krämig italiensk pastasallad
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämig italiensk pastasallad

Av: Köket.se

Från: Köket

12 ingredienser

25 min

Det här receptet på krämig italiensk pastasallad passar perfekt till grillkvällen eller till picknicken. Salladen går enkelt att variera och kan enkelt anpassas utefter vad du har hemma i kylskåpet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 12 svarta oliver
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 25 g pinjenötter
  • 1,5 dl grekisk yoghurt (gärna växtbaserad)
  • 0,5 dl vegansk majonnäs
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Strimla rödlök (lägg den i en skål med kallt vatten om du vill ha en mildare smak).
  3. Skär körsbärstomaterna och gurkan i mindre bitar.
  4. Skiva oliver och soltorkade tomater (spara lite vid sidan av till garnering).
  5. Rosta pinjenötterna i en torr panna utan olja och ta ur dem ur pannan när de har fått fin färg. Ställ undan till servering.
  6. Blanda en dressing på växtbaserad yoghurt, vegansk majonnäs, örtsalt och peppar.
  7. Hacka basilikan (spara ett par blad till servering).
  8. Häll av vattnet från rödlöken.
  9. Blanda dressingen med pastan och de övriga ingredienserna väl.
  10. Lägg upp på serveringsfat och toppa med lite oliver, soltorkade tomater, rostade pinjenötter och basilika.