Krämig kålsallad med kyckling

Krämig kålsallad med kyckling
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Krämig kålsallad med kyckling

22 ingredienser

30 min

Krämig kålsallad med bakad rotselleri, rädisor och kyckling blir en fräsch och god rätt att njuta av. Kanske en perfekt matlåda i veckan?

Ingredienser

portioner

Asiatisk majonnäs

  • 2 äggulor
  • 0,5 dl soja, lagrad
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 3 dl rapsolja
  • salt

Kålsallad

  • 1 spetskål
  • sesamfrön
  • 1 förp kålskott
  • 1 kål (litet lila)

Kyckling

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 dl yoghurt
  • 100 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 l rapsolja
  • salt

Bakad rotselleri

  • 1 rotselleri
  • 200 g smör

Servering

  • 10 rädisor
  • sesamfrön
  • buskkrasse

Gör så här

Asiatisk majonnäs

  1. Vispa äggula, soja, sesam och fisksås med olja långsamt till en fast majonnäs.
  2. Smaka eventuellt upp med lite salt.

Kålsallad

  1. Blanchera kålen och vänd upp i majonnäsen.
  2. Toppa med sesamfrön.

Kyckling

  1. Lägg kycklingen i yoghurt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och doppa kycklingen i blandningen.
  3. Värm oljan till 180 grader.
  4. Fritera kycklingen krispig till 70 grader.
  5. Låt svalna och skiva upp

Bakad rotselleri

  1. Baka rotsellerin hel i ugnen till 93 grader i innertemperatur.
  2. Skala och skär rotsellerin i bitar.
  3. Bryn smöret och vänd upp rotsellerin i det.

Servering

  1. Toppa salladen med skivad kyckling, rotselleri, hyvlad rädisa, sesamfrön och buskkrasse.