2 dl kimchi (helst köpt i kyldisk på asiatisk livs)
1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
2 dl vispgrädde
2 dl parmesanost, finriven
4 äggulor
2 salladslökar, tunt skivade
1 msk rostade sesamfrön (både svarta och vita)
Gör så här
Koka pastan 1 minut kortare än vad anvisning på förpackningen säger. Spara några deciliter av pastavattnet.
Skär bort svålkanten på sidfläsket. Skär det sedan i strimlor bitar.
Stek på hög värme tills fläsket är krispigt, låt vitlöken steka med sista minuten.
Lägg kimchin i pannan. Låt fräsa i några minuter, lägg sedan i gochujang och grädde, rör om och låt koka ihop i några minuter.
Lägg i spaghettin, 1 dl pastavatten och det mesta av parmesanen i pannan. Låt koka ihop i 1 minut under omrörning. Tillsätt ev mer pastavatten om det blir torrt. Det ska vara krämigt!
Lägg upp på tallrikar, på med en äggula överst på varje tallrik. Strö på extra parmesan, salladslök och sesamfrön på pastan och servera genast!