blandade nötter, hackade (riven kokos, kakao eller ströbröd till formen)
125 g smör
150 g mörk choklad
4 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
Servering
grädde
blandade nötter, kanderade (eller rostade nötter)
kakao, lätt pudrad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Ta fram en form som 20 cm i diameter och smöra formen med smör. Strö med kakao, hackade hasselnötter, riven kokos eller ströbröd. Det går också bra att spänna fast ett bakplåtspapper i botten och smöra kanterna med smör.
Smält smöret i en kastrull och ta sedan av från värmen.
Hacka chokladen fint och häll i smöret. Rör om tills allt smält, ställ åt sidan och låt svalna helt.
Vispa snabbt ihop ägg, strösocker och vaniljsocker för hand tills allt är blandat.
Vispa ner det avsvalnade smöret i äggsmeten.
Sikta i vetemjöl, kakao och salt. Rör om till en jämn smet.
Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Ta ut och ät kakan när den är ljummen, eller vänta tills den svalnat och fått kallna helt i kylen. Servera med grädde eller glass.