Krämig kyckling i ugn med feta, citron och kapris

koket.se
Krämig kyckling i ugn med feta, citron och kapris
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig kyckling i ugn med feta, citron och kapris

18 ingredienser

45 min

Saftiga kycklingklubbor tillagas i ugn i en god och krämig sås på grädde, fetaost, kapris och citron. Till kycklingen lagar Zeina krispiga och kryddiga potatisar. En härlig rätt att laga såväl till vardags som på helgen.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 120 g kapris
  • 2 citroner
  • 4 klyftor vitlök
  • 150 g fetaost
  • 1 knippe färsk persilja
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Krispiga potatisar

  • 10-12 fasta potatisar
  • 1 tsk salt (eller 1 grönsaksbuljongtärning)
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 2 rödlökar
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 dl olja
  • flingsalt

Till servering

  • 400 g frysta haricots verts

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader, gärna med grillfunktion.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Krydda kycklingen runt om med salt och svartpeppar. Pressa över citronsaft. Tillaga mitt i ugnen med skinnsidan uppåt tills kycklingen får en fin yta, ca 10 minuter.
  3. Blanda grädde och vetemjöl i en bunke. Tillsätt kapris, finhackad persilja, pressad vitlök och smulad fetaost. Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen på 225 grader (ej grillfunktion) i ca 25 minuter. Täck eventuellt kycklingen med aluminiumfolie om den snabbt får färg så den inte bränns.

Krispig potatis

  1. Skala och halvera potatisarna. Lägg dem i en kastrull med vatten. Smula i buljongtärning och tillsätt gurkmeja. Koka potatisarna i några minuter, de ska bara mjukna något och inte kokas mjuka rakt igenom, ca 4 minuter räcker.
  2. Sila av och låt potatisarna vara i silen i 10 minuter för att ånga av. De ska torka helt så de blir krispiga och goda i ugnen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Lägg potatisarna och löken i en ugnsform. Strö på garam masala, salt och peppar. Ringla över olja. Blanda väl och baka sedan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills potatisarna blir gyllene.
  4. Tillaga haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera den krämiga kycklingen med kryddig potatis och haricots verts