Krämig kycklinggratäng med mango chutney

POPULÄRT
koket.se
Krämig kycklinggratäng med mango chutney
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig kycklinggratäng med mango chutney

12 ingredienser

45

Ett klockrent recept för dig som vill ha en krämig, smakrik och lättlagad gratäng gjord på få ingredienser. Kycklingfiléer och frysta wokgrönsaker läggs i en form och täcks med en underbart god sås på bland annat crème fraiche, mango chutney och curry. Efter ca 25 minuter i ugnen är gratängen redo att serveras med ris och gärna en fräsch grönsallad till.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g wokgrönsaker, frysta
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk sambal oelek
  • 2-3 tsk curry
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port basmatiris
  • ev färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna i ca 3 minuter på varje sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
  3. Stek wokgrönsakerna och lägg i ugnsformen.
  4. Blanda crème fraiche, mango chutney, curry, sambal oelek, finhackad vitlök, salt och peppar i en skål. Häll såsen över kycklingen.
  5. Tillaga gratängen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera gratängen med ris och toppa gärna med lite hackad persilja.