Krämig kycklinggryta med parmesan

POPULÄRT
koket.se
Krämig kycklinggryta med parmesan ny
Jessica Frej
Jessica Frej

Krämig kycklinggryta med parmesan

13 ingredienser

20 m

Den här grytan är som en varm och härlig kram! Perfekt vardagsrätt som kan göra hela familjen på gott humör.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp champinjoner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • smör (att steka i)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2-3 dl parmesanost, riven
  • 1 förp tomat (små)
  • klyftpotatis (till servering)
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Dela champinjoner i klyftor och stek dem först i en torr panna. När de börjar få färg så lägg i strimlad kyckling och en klick smör, salta.
  2. När kycklingen börjar bli klar så tillsätt skivad purjolök och låt den fräsa med några minuter.
  3. Häll i grädde, mjölk och buljong. Låte det koka ihop.
  4. Rör i parmesanost innan servering och toppa med halverade tomater.
  5. Servera med klyftpotatis.