Krämig kycklinggryta med Philadelphia och soltorkade tomater

Krämig kycklinggryta med Philadelphia och soltorkade tomater

15 ingredienser

30 min

En magiskt enkel och krämig kycklinggryta lyfts upp av smaker av soltorkade tomater, Philadelphia, sparris och spenat. Ett perfekt recept när du ska rensa kylskåpet på rester. Det går givetvis bra att fylla grytan med andra grönsaker som måste användas, som svamp och paprika.

Räddad med Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • olivolja, till stekning
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 100 g soltorkade tomater, avrunna
  • 600 g Philadelphia Original
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 50 g färsk spenat
  • 1 knippe grön sparris, delad i bitar

Till servering

  • basilika
  • bröd (med Philadelphia)

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i olivolja i en stekpanna. Krydda filéerna på båda sidorna med kryddor, salt och peppar, stek tills de har fått fin färg.
  2. Tillsätt den hackade vitlöken och låt fräsa i någon minut. Tillsätt de hackade soltorkade tomaterna och låt fräsa i ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt Philadelphia original, vatten, kycklingfond och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Låt koka på svag värme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Tillsätt spenat och sparris fram mot när kycklingen är färdigstekt. Låt koka i ett par minuter.
  5. Servera med färsk basilika och ett gott bröd med Philadelphia.
TIPS!
Räddad med Philadelphia!
Krämig risotto med Philadelphia

Räddad med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som alltid lyckas bli över.

Läs mer