Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater och basilika

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater och basilika
Foto: köket.se

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater och basilika

16 ingredienser

35 m

Lättlagad och gräddig kycklinggryta med chilisås, soltorkade tomater och basilika. Serveras med rostade rotfrukter.

Felix Osötade Chilisås
Felix osötad chilisås produkt ny

Felix Osötade Chilisås

– utan tillsatt socker och utan sötningsmedel. En lite mindre söt chilisås men med samma goda smak!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Rostade rotsaker

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8-12 delikatesspotatisar
  • olja
  • salt

Kycklinggryta

  • 500 g kyckling
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl Felix chilisås osötad
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g soltorkade tomater, i strimlor
  • 1 msk dijonsenap
  • 75 g bladspenat
  • 0,5 kruka färsk basilika, till topping

Gör så här

Rostade rotsaker

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skrubba rotsakerna rena. Skär i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringa över olja, salta och rör om. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg. Rör om några gånger under tiden.

Kycklinggryta

  1. Skär kyckling i grytbitar och bryn i en stekpanna med höga kanter tillsammans med olja.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och tillsätt i pannan. Fräs tills löken mjuknat lite.
  3. Slå över chilisås, matlagningsgrädde och smula ner en hönsbuljongtärning. Tillsätt soltorkade tomater och dijonsenap. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten strax innan servering så att den mjuknar.
  5. Servera med de rostade rotsakerna och toppa med basilika.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer