Krämig löksill med färsksaltad kindagurka

koket.se
Krämig löksill med färsksaltad kindagurka
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Krämig löksill med färsksaltad kindagurka

9 ingredienser

15 min

Krämig löksill med färsksaltad kindagurka, guldlimp och färska örter.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 250 g löksill
  • 50 g Kindagurka, inlagd och tärnad
  • 120 g majonnäs
  • 120 g smetana
  • 50 g ost, riven (Guldlimp, lagrad ost från Arla Unika eller t.ex. Västerbottensost)
  • 5 g dill, finhackad
  • 5 g gräslök, finskuren
  • 5 g färsk kruspersilja, hackad
  • ca 2-3 dillvippor

Gör så här

  1. Häll av löksillen och låt den stå och rinna av ordentligt, gärna någon/några timmar.
  2. Blanda sillen med gurka, majonnäs, smetana, hälften av den rivna osten och örterna. Spara lite örter till garnering.
  3. Lägg upp sillen i önskad skål eller på ett fat.
  4. Toppa med resten av osten samt örterna och även dillvipporna.
  5. Serveras gärna med rågbröd eller något gott knäckebröd.