Krämig lövbiffsgratäng

koket.se
Krämig lövbiffsgratäng
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krämig lövbiffsgratäng

17 ingredienser

50 min

Den här gratängen med ris, lövbiff, sweet chili och grädde vill du inte missa - otroligt lätt att laga, massor av god smak och så sköter den sig själv i ugnen.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 port långkornigt ris
  • 600 g lövbiff
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • 0,5 dl ostronsås
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • grönsallad
  • tomat
  • gurka
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Koka riset några minuter kortare än vad som står på förpackningen så att det inte blir helt färdigt.
  2. Blanda samman ostronsås, kinesisk soja, riven vitlök, sambal oelek, olivolja, salt och nymalen svartpeppar i en bunke.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär lövbiffen i cm-breda strimlor och vänd ned i marinaden. Låt dra ca 15-20 minuter.
  5. Vispa ihop vispgrädde med sweet chilisås till en lätt fluffig konsistens.
  6. Bottna en ugnssäker form med riset. Fördela den marinerade lövbiffen över riset.
  7. Häll över sweet chiligrädden och sätt in i ugnen i 25-30 minuter. Tillaga tills hela gratängen fått fin färg.
  8. Servera gratängen med en syrlig grönsallad med tomat, gurka, olivolja, salladskrydda och rödvinsvinäger.