Krämig matjessillsallad med brynt smör, kapris, ägg och päron

POPULÄRT
Krämig matjessillsallad med brynt smör, kapris, ägg och päron
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Krämig matjessillsallad med brynt smör, kapris, ägg och päron

11 ingredienser

En enkel och god sillsallad med smak av brynt smör, kapris och päron. Ett perfekt tillbehör på julbuffén.

Ingredienser

  • 400 g matjessill [2 förpackingar]
  • 100 g smör, brynt
  • 1 kruka gräslök
  • 1 rödlök
  • 100 g kapris
  • 1 päron
  • 3 ägg, kokta
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Koka äggen 7 minuter så att de nästan är hård.
  2. Dela sillen i mindre bitar, ca 2 cm.
  3. Dela och finhacka halva löken strimla den andra halvan fint och spara till garnering. Finhacka halva krukan med gräslök.
  4. Skär halva päronet i tärningar, och andra halvan i fina stavar. Spara stavarna till garnering.
  5. Bryn smör så det börjar dofta nötigt. Blanda crème fraîche och majonnäs med smöret och balsamico. Blanda i sill, kapris, lök, gräslök och päron. Blanda och smaka av och justera sältan efter smak.
  6. Lägg upp på ett fat och garner med lök och päron. Bryt äggen i grova bitar och placera på toppen av fatet, servera direkt.