300 g oxfilé, lövbiff (välj fritt efter smak) (eller entrecoté)
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
200 g champinjoner
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
1 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika)
smör, till stekning
olja, till stekning
Till servering
parmesanost
crema di balsamico
rucolasallad
Gör så här
Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna (stek köttet i omgångar om du har en liten stekpanna, köttet ska stekas, inte kokas).
Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Finhacka vitlök och lägg i stekpannan, stek lite till.
Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min. Blanda ned pastan i såsen, riven över parmesanost och toppa med ruccola och balsamico.