Goda pastagratänger kan man aldrig få nog av. Här gör Zeina en riktigt krämig favorit med kyckling, svamp, paprika och grädde. Bjud den gärna med en grönsallad.
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg över i en ugnssäker form, ta en tillräckligt stor form för att också rymma resterande ingredienser.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka lök och skiva vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna på medelhög värme tills kycklingen fått lite färg.
Vänd i paprika, lök, vitlök och champinjoner. Pudra över paprikapulver och stek under omrörning i ca 2 minuter.
Vänd i grädde, crème fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll blandningen i formen med pastan. Tillsätt ost och basilikablad, blanda runt. Strö över ströbröd.
Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och låt svalna något. Bjud den gärna med en god grönsallad till och extra chilisås.