Krämig pastagratäng med grillad kyckling och svamp

koket.se
Krämig pastagratäng med grillad kyckling och svamp
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Krämig pastagratäng med grillad kyckling och svamp

13 ingredienser

40 min

Supergod och enkel pastagratäng för hela familjen. Extra snabblagad blir den med färdiggrillad kyckling.

logo
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Se Thomas Sjögren laga receptet

Ingredienser

portioner

Gratäng

  • 800 g pasta, t ex rigatoni
  • 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner)
  • 1 grillad kyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 kruka dragon
  • 100 g babyspenat
  • 2 dl ost, riven (t ex cheddar)
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och kyl ner den.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt.
  4. Plocka och dela köttet i mindre bitar från den grillade kycklingen.
  5. Blanda pasta, plockat kycklingkött och svamp i en ugnssäker form.
  6. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs gul lök och vitlök i olja i en panna.
  7. Häll på buljong och grädde och låt koka upp. Häll över i en mixer tillsammans med dragon och spenat. Mixa fint och smaka av med salt.
  8. Häll gräddsåsen över pastan i formen. Blanda runt. Toppa med riven ost.
  9. Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter tills osten fått fin färg.

Glöm inte att matsortera rester från kycklingen och lökskal för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga pastagratäng. /Köket-redaktionen