Krämig pepparrotssill med öl och lime

POPULÄRT
Krämig pepparrotssill med öl och lime
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Krämig pepparrotssill med öl och lime

15 ingredienser

20 min

Krämig sill med sting från pepparrot och friskhet från lime som du enkelt rör ihop och kan servera direkt.

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 rött äpple
  • 5 cm purjolök, från den gröna delen
  • ca 5 cm färsk pepparrot
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färskost
  • 1 limefrukt
  • ca 3 msk mörk öl
  • 1 msk honung
  • persilja, till garnering
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna mindre skivor. Strimla purjolöken. Skala och riv pepparroten fint.
  2. Lägg det hackade (spara gärna lite rödlök till garnering) och rivna i en skål. Blanda med crème fraiche, färskost och yoghurt.
  3. Tillsätt finrivet limeskal, färskpressad limesaft, öl och honung.
  4. Häll av och skär sillen i 2 cm stora bitar på snedden. Blanda med röran. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med rödlök och hackad persilja.