Krämig scrambled eggs och bacon

koket.se
Krämig scrambled eggs och bacon
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Krämig scrambled eggs och bacon

6 ingredienser

20 m

Krämig scrambled eggs och bacon är en rätt som passar perfekt till brunchen.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 30 g smör
  • 1,5 msk grädde
  • ca 0,5 krm salt
  • gräslök
  • 1 förp bacon

Gör så här

  1. Knäck äggen i en kastrull tillsammans med smöret. Vipa inte äggen!
  2. Sätt kastrullen på medelvärme och rör runt hela tiden med en slickepott. När äggen börjar koagulera tar du bort kastrullen från plattan och rör om lite till. Ställ tillbaka på plattan och rör om igen (rör hela tiden). Upprepa tills du har fått önskad konsistens och äggen satt sig.
  3. Avsluta med att häll i lite grädde för att få ytterligare krämig konsistens.
  4. Hacka gräslök och rör ner i äggröran.
  5. Servera med knaperstekt bacon.