Krämig sill med koriander och gräslök

koket.se
Krämig sill med koriander och gräslök
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Krämig sill med koriander och gräslök

10 ingredienser

15 min

Krämig sill med fräsch smak från koriander, gräslök, lime och ingefära som du enkelt gör på 5-minuterssill.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 knippen gräslök, finskuren
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven (valfritt)
  • 1-2 tsk färsk ingefära, finriven
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal och saft
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Blanda creme fraiche, majonnäs, gräslök, koriander, vitlök och ingefära.
  2. Häll av och skölj sillen i kallt vatten. Lägg i en sil och låt rinna av väl.
  3. Torka av sillen med hushållspapper och skär i munsstora bitar.
  4. Lägg sillen i den krämiga gröna såsen. Rör om och smaka av med lime, lite salt och generöst med svartpeppar. Sillen är klar att ätas men blir ännu godare av att stå i kylen i några timmar, gärna något dygn.

Här hittar du Jennies recept på gubbröra från samma avsnitt.