Tomatpuré på burk är alltid bra att ha hemma – då tar inte hela tuben slut när man vill göra något smakrikt. Tomatpuré är dessutom ett måste i en stroganoff, vare sig den är med kött eller grönsaker.
Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg ut dem på en handduk och strö över salt. Låt ligga i 10–15 minuter. Torka bort överflödig vätska. Skär skivorna till centimeterbreda stavar.
Smält smör i en stekpanna och lägg i auberginestavarna. Stek tills de börjar mjukna, ringla över olja och strö över rökt paprikapulver och grillkrydda. Lägg över i en skål.
Skala och hacka gul lök. Kärna ur och strimla paprika. Smält en klick smör i stekpannan och lägg ner lök och paprika. Låt det mjukna och rör sedan i tomatpuré, grädde och dijonsenap. Salta och peppra.
Lägg tillbaka auberginen och låt allt puttra ihop i cirka 5 minuter. Koka riset enligt förpackningen och servera till.