Krämig stroganoff med aubergine

Krämig stroganoff med aubergine
Foto: Madeleine Landley
Madeleine Landley
Madeleine Landley

Krämig stroganoff med aubergine

Av: Madeleine Landley

Från: Vegomat

14 ingredienser

30 min

Tomatpuré på burk är alltid bra att ha hemma – då tar inte hela tuben slut när man vill göra något smakrikt. Tomatpuré är dessutom ett måste i en stroganoff, vare sig den är med kött eller grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 300 g aubergine
  • salt
  • smör
  • 3 msk matolja
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • 2 tsk grillkrydda
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt, svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris

Gör så här

  1. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg ut dem på en handduk och strö över salt. Låt ligga i 10–15 minuter. Torka bort överflödig vätska. Skär skivorna till centimeterbreda stavar.
  2. Smält smör i en stekpanna och lägg i auberginestavarna. Stek tills de börjar mjukna, ringla över olja och strö över rökt paprikapulver och grillkrydda. Lägg över i en skål.
  3. Skala och hacka gul lök. Kärna ur och strimla paprika. Smält en klick smör i stekpannan och lägg ner lök och paprika. Låt det mjukna och rör sedan i tomatpuré, grädde och dijonsenap. Salta och peppra.
  4. Lägg tillbaka auberginen och låt allt puttra ihop i cirka 5 minuter. Koka riset enligt förpackningen och servera till.