Krämig vegetarisk ljummen pastasallad

Krämig vegetarisk ljummen pastasallad

19 ingredienser

30 min

Inspirerad utav den franska klassikern Nicoise har du här en krämig och underbar pastasallad med allt till! Passar extra bra till lunch eller som utflyktsmat.

Vardagstips!
Kungsörnen Svensk spaghetti

Vardagstips!

NYHET! Testa även Kungsörnen Svensk spaghetti.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Svensk gemelli
  • 100 g sockerärtor (platta)
  • 3 ägg
  • 1 gemsallad
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 1 burk kikärtor
  • 3 skivor surdegsbröd
  • 100 g rucolasallad
  • 100 g fetaost

Dressing

  • 1 knippe färsk persilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 citron, pressad
  • salt
  • svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg sockerärtorna i botten på durkslaget som du häller pastavattnet över, då tillagas dem.
  2. Koka äggen i 6 minuter. Skölj under kallt vatten, skala och dela på 4.

Dressing

  1. Hacka persilja och häll i en bunke.
  2. Tillsätt olivolja, vinäger, dijonsenap crème fraiche och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.
  3. Skiva gemsalladen och rödlöken.
  4. Dela körsbärstomaterna och tärna avokadon.
  5. Sila bort spadet ifrån kikärtorna.
  6. Tärna brödet och stek krutongerna i lite olja tills de blir krispiga.
  7. Blanda pasta, sallad, grönsaker och dressing.
  8. Servera pastasalladen på ett fat och toppa med ägg, krutonger och smulad fetaost.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Busenkel pasta med oliver och tomatcrème-NY

Kungsörnen tipsar!

Fler enkla pastarecept

Läs mer