Krämiga gochujang- och jordnötsnudlar

POPULÄRT
koket.se
Krämiga gochujang- och jordnötsnudlar
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Krämiga gochujang- och jordnötsnudlar

14 ingredienser

30 min

Lyxigt goda vardagsnudlar med het smak från koreansk chilipasta och krämig konsistens från jordnötssmör. En snabblagad och smakrik middagsrätt som du bara måste testa!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g vetenudlar (eller äggnudlar)
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk sesamfrön
  • 6 msk sesamolja
  • 3 salladslökar, vita och gröna separerat, tunt skivade
  • 1-2 msk gochujang
  • 4 msk jordnötssmör
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl edamamebönor (gröna sojabönor)
  • 65 g babyspenat
  • 0,5 gurka, strimlad
  • ca 1 dl jordnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Koka nudlarna 1 minut kortare än vad som står på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  2. Lägg rivna vitlöksklyftor, sesamfrön och den vita strimlade delen på salladslöken i en värmetålig stor salladsskål eller bunke, där även nudlarna kommer få plats.
  3. Hetta upp sesamoljan till nästan rykande och häll över vitlök, sesamfrön och salladslök.
  4. Lägg i gochujang, jordnötssmör, soja, risvinäger, socker och lite nudelvatten. Blanda samman till en krämig sås.
  5. Lägg nudlar, edamamebönor, spenat och jordnötter (spara gärna lite jordnötter att toppa med) i skålen och rör om.
  6. Lägg upp i serveringsskålar och toppa med gurka, salladslök och ev jordnötter. Servera genast!

Tips! Välj gärna breda platta vågiga vetenudlar.