Krämiga havrebollar med dadlar och kokos

Krämiga havrebollar med dadlar och kokos
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Krämiga havrebollar med dadlar och kokos

5 ingredienser

Mina krämiga dadelbollar med kokos som vi smaksätter på olika vis. Mina dadelbollar påminner i smaken om ljusa havrebollar. Försvinnande goda. Och fulla med energi. Perfekt att ha med sig ut. /Jessica

Ingredienser

portioner stycken
  • 600 g dadlar
  • 4 dl havregryn (glutenfria om du har celiaki)
  • 1,5 dl kokosolja
  • 4 dl kokos

Servering

  • kokosflingor, att rulla i

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och lägg i en degblandare eller bunke. Fyll på med havregryn, kokosolja och kokos. Blanda runt med K-spaden eller med elvisp. Blanda till en deg, de mjuka dadlarna går lätt sönder efter ett tag.
  2. Rulla till bollar och rulla sen i kokos. Servera eller spara i kylskåp. Godast att äta rumsvarma tycker jag.