Krämiga jordnötsnudlar med kycklingfärs

koket.se
Krämiga jordnötsnudlar med kycklingfärs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Krämiga jordnötsnudlar med kycklingfärs

16 ingredienser

30 min

Lättlagad och smakrik middag med risnudlar, grönsaker och kycklingfärs som vänds runt i en otroligt god och krämig sås på bland annat jordnötssmör, lime och sweet chilisås.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g risnudlar, gärna platta breda
  • 400 g kycklingfärs
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1-2 röda chilifrukter, skivade
  • 3 msk ostronsås
  • ca 125 g böngroddar
  • 1 dl rostade jordnötter, grovt hackade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad

Sås

  • 2 dl sweet chilisås
  • 1,5 dl jordnötssmör (osaltat)
  • 4-5 msk fisksås
  • 2 limefrukter, pressad juice + mer till servering
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, finriven
  • sriracha, efter smak
  • vatten

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla. Låt rinna av i durkslag.
  2. Stek kycklingfärs, den vita delen av salladslökarna (spara det gröna till topping) och chili tills färsen är genomstekt. Håll på ostronsås och rör om.
  3. Blanda ihop allt till såsen.
  4. Lägg nudlarna i en stor salladsskål eller på ett fat. Lägg på den stekta färsen, såsen, böngroddar, det gröna av salladslöken samt koriander (spara gärna lite koriander till garnering).
  5. Vänd runt alltihop och toppa med ev extra koriander och salladslök samt jordnötter. Servera genast med lite lime vid sidan av.