Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter

Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter
Foto: Philadelphia

Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter

8 ingredienser

30 min

Vegetarisk och len soppa på rostade rotfrukter och Philadelphia. Toppa med krispiga krutonger, cashewnötter och gärna en klick Philadelphia.

Tips! Det går bra att byta rotfrukterna till de du tycker bäst om eller det som finns hemma. Det går även utmärkt att använda ugnsrostade rotfrukter som har blivit över får gårdagens middag. Tack vare Philadelphia är det enkelt att ta tillvara på matrester och andra matvaror du har hemma.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g morot
  • 100 g sötpotatis
  • 100 g palsternacka
  • 1,2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g Philadelphia Original

Topping

  • 20 krutonger (eller kex, t ex Ritz)
  • 50 g cashewnötter

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och örter och ringla över olivolja. Ugnsrosta rotfrukterna i mitten av ugnen på 225 grader tills de blivit mjuka, ca 20 minuter.
  2. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Lägg i de ugnsrostade grönsakerna i buljongen och mixa med en mixerstav. Lägg i en stor klick Philadelphia och fortsätt mixa till en slät och krämig konsistens.
  3. Smaka av soppan med salt och peppar och servera med topping samt en klick Philadelphia.
TIPS!
Rädda maten med Philadelphia!
Tacopizza med Philadelphia

Rädda maten med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som alltid lyckas bli över.

Läs mer