"Det här är en kanonservering med brysselkål. Snabbt att förbereda och det passar både som snacks eller som ett tillbehör på julbordet, eller till kalkonen." /Klas Lindberg
250 g brysselkål, ansad och delade på längden (färsk)
neutral olja (att steka i)
1 klyfta vitlök, fint riven
Gör så här
Värm honungen i en kastrull tills den blir gyllene.
Tillsätt apelsinjuicen och koka ihop till en sirap.
Rör ner ingefära, vitlök, chilipeppar och rivet apelsinskal. Smaka av med salt, svartpeppar och vinäger. Det ska vara en sötsyrlig glaze med bra tryck av ingefära och chili.
Stek brysselkålen på hög värme i rikligt med olja, kålen ska bli krispig och ha bra ”crunch”.
Låt brysselkålen rinna av ordentligt på papper.
Dressa brysselkålen direkt med apelsinglazen.
Servera direkt som snacks i en skål med små spett. Rätten passar även som tillbehör på julbordet eller till en ugnsbakad kalkon.