Krispig halloumitaco

Krispig halloumitaco
Foto: Bong Touch of taste

Krispig halloumitaco

11 ingredienser

20 min

Trött på vanliga tacos? Variera då fredagstacosen med en vegetarisk variant med frasig panerad haloumi. Servera den underbara osten med klassiska tacotillbehör som tortillabröd, en god salsa, guacamole och grönsaker. Toppa med koriander!

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond
ToT produktbild grönsaksfond

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Grönsaksfond

Fonden höjer smaken på allt från grytor, stuvningar, ratatouille till olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g halloumiost
  • 1 port frityrmix (tempura frityrsmet)
  • vatten
  • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond (gärna eko)
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja (till stekning)

Servering

  • tortillabröd
  • salsa
  • guacamole
  • picklad rödlök
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Dela halloumin i stavar och låt de rinna av på hushållspapper.
  2. Vispa samman tempuramixen med vatten och fond.
  3. Doppa halloumin först i tempurasmeten och vänd dem sedan i panko. Tryck till så att pankon fastnar fint på osten. Låt dem sedan vila en stund innan tillagning.
  4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek halloumin någon minut på varje sida tills den är gyllenbrun och krispig.

Servering

  1. Servera den krispiga osten tillsammans med tortilla och klassiska tacotillbehör.
TIPS!
Fler tips!
Krämig fläskfilégryta

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer