Vispa ihop filmjölk med salt, vitlökspulver, lökpulver, chilipulver och rökt paprika i en stor skål.
Tillsätt kycklingen och massera in marinaden.
Täck skålen med plastfilm och låt marinera i minst en timme.
Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta till 180 grader.
Smaksatt mjöl
Blanda ihop mjölet med kryddorna.
Tillsätt kycklingen i mjölet och klappa in det noggrant, låt vila i 5 minuter innan fritering.
Fritera kycklingen först i 140-gradig olja 7 minuter, ta upp och låt vila. Fritera därefter kycklingen i 190-gradig olja vid servering tills den fått vacker färg. ca 3 minuter. Kolla gärna innertemperaturen så den är minst 68 grader.
Ta upp och låt dem rinna av på ett galler med hushållspapper under.
Honungssmörsås
Smält smöret på medelvärme i en kastrull tillsammans med honung, salt och chili. Vispa till en slät sås.
Håll såsen varm fram till servering.
Gröna våfflor
Hetta upp ett våffeljärn.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt.
Vispa äggvitorna i en separat bunke till styva toppar.
Vispa ihop äggulor, örtolja och mjölk. Tillsätt mjölmixen och blanda väl.