Krispig kycklingmacka

Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström

Krispig kycklingmacka

9 ingredienser

30 m

En matig macka med krispig kyckling blir en härlig picknicksmörgås. Packa in dem i smörpapper och ta med på utflykten.

Ingredienser

portioner

Krispig kyckling

  • 6 kycklinglår, urbenade
  • 4 dl filmjölk
  • 2 msk paprikapulver
  • 3 tsk salt
  • 0,5 förp cornflakes

Montering

  • bröd, lätt rostat (briochebröd)
  • majonnäs
  • sriracha
  • saltgurka

Gör så här

Krispig kyckling

  1. Blanda filmjölken med paprika och salt. Låt sedan kycklingen marinera i kylskåp över natten i såsen, eller minst 3 timmar.
  2. Mixa eller mortla cornflakes och lyft upp kycklingen ur marinaden.
  3. Doppa kycklingen i cornflakes och se till att den paneras rumt om hela. Fritera sedan kycklingen i 160 grader ca 6 minuter tills de har en gyllenbrun färg och är genomtillagad.
  4. Lyft kycklingen och låt droppa av på tåliga hushållspapper och salta ytan lätt.

Montering

  1. Lägg den friterade kycklingen i briochebröd bredda med majonnäs och sriracha och servera saltgurka till.