Krispig lax med sparris och tomatsås

Krispig lax med sparris och tomatsås
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Krispig lax med sparris och tomatsås

7 ingredienser

20 m

Här har vi en hälsosam rätt fullpackad med omega-3, vitaminer, mineraler och lykopen från tomaterna som är en antioxidant som hjälper till att skydda cellerna. En perfekt vardagsrätt för hela familjen. En portion innehåller 335 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 6.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 4 laxfiléer, med skinn
  • 250 g grön sparris, putsad
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 150 g körsbärstomater, halverade
  • citronsaft
  • 1 dl färska basilikablad

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en djup sautépanna. Tillsätt laxfiléerna med skinnsidan nedåt och sparrisen. Stek försiktigt på låg till medelvärme tills laxen är knaprig och sparrisen lite förkolnad.
  2. Vänd fisken, tillsätt vitlöken och stek i 1 minut. Tillsätt sedan körsbärstomaterna samt lite vatten och låt koka i 4–5 minuter tills tomaterna har börjat brytas ner.
  3. Tillsätt rikligt med kryddor och ett stänk citronsaft.
  4. Strö över basilikabladen och servera.