6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g]
1,5 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
0,5 msk citronskal, finrivet
1 msk citronsaft, färskpressad
1 dl olivolja
1 msk färsk dragon, hackad
1 dl persilja, hackad
4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg)
2 dl lagrad ost, riven (t ex västerbottensost)
300 g körsbärstomater (på kvist)
Till servering
potatis, kokt och pressad
sallad
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
Lägg fisken i en smord ugnsform och gnid in den runt om med salt, peppar, citronskal och saft.
Blanda olja, dragon, persilja, bröd och ost i en skål.
Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.
Lägg körsbärstomaterna hela bredvid.
Tillaga mitt i ugnen i 15–25 minuter eller tills ytan är gyllene och fisken är klar i mitten. Om du har en termometer ska innertemperaturen vara cirka 52 grader.
Servera med pressad potatis och gärna en grönsallad.