Krispiga mandelflarn

Krispiga mandelflarn
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Krispiga mandelflarn

6 ingredienser

30 m

Härliga flarn passar perfekt till sommarens glass eller att njuta av precis som de är. Om du vill göra smeten till flarnen i förväg så rullar du in den i plastfilm (eller bakplåtspapper) och lägger den i kylen. Sedan kan du skära skivor av den och baka.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 100 g glykossirap
  • 100 g strösocker
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 3 g salt

Gör så här

  1. Smält smör, glykossirap och strösocker i en kastrull.
  2. Tillsätt vetemjöl, mandelspån samt salt och koka ihop någon minut.
  3. Låt smeten svalna något.
  4. Forma ca 20 stycken lika stora bollar som du trycker ut på bakplåtspapper. De smälter ut mycket i ugnen så lägg bara 5 stycken per plåt.
  5. Baka i ugnen på 175 grader tills de har fått fin färg, ca 8-10 minuter.
  6. Du kan forma till flarnen medan de ligger kvar på plåten. Låt sedan svalna helt.