Dubbelpanerad och frasigt stekt kotlett serverad med en sojadressing med citron, en läckert grön örtmajonnäs och krispig inläggning på äpple och kålrabbi.
Ingredienser
Krispigt fläsk
500 g fläskkotlett
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
4 dl pankoströbröd
Syrlig sojadressing
1 dl risvinäger
3 msk soja
5 msk mirin
0,5 citron
1 klyfta vitlök
10 g färsk ingefära
Örtmajonnäs
100 g blandade örter (gräslök, persilja)
4 dl rapsolja
1 ägg
1 tsk senap
0,5 citron
Picklad kålrabbi och äpple
1 äpple
1 kålrabbi
2 dl ättikslag (1,2,3-lag)
Övrigt
1 kruka krispsallad
Gör så här
Krispigt fläsk
Skär fläsket i portionsbitar.
Panera det sedan i mjöl, ägg och sist panko.
Vid servering så steks köttet i rapsolja/friteras tills gyllene och en innertemperatur på 52 grader. Låt vill till 62 grader.
Syrlig sojadressing
Reducera risvinägern till hälften. Tillsätt soja och mirin och smaka av med citron, riven ingefära och vitlök.
Örtmajonnäs
Lägg örter och olja i en kanmixer. Mixa alltsammans tills att temperaturen uppnår 65 grader. Sila alltsammans och låt svalna något.
Mixa sedan ägg, senap och 1 nypa salt. Tillsätt oljan, ca 2 msk i taget, tills att en tjock konsistens bildas. Smaka av med salt och citron.
Äpple och kålrabbi
Hyvla äpplet tunt strax före servering.
Skiva kålrabbi tunt och vakuumförpacka dem med ättikslagen.
Krispsallad
Plocka salladen ned i kallt vatten.
Lägg upp kotletterna på tallrikar och toppa med tillbehören.