Krispsallad i japansk dressing

koket.se
Krispsallad i japansk dressing
Foto: TV4

Krispsallad i japansk dressing

Av: Max Westerlund Inazawa

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

20 m

En krispig och fräsch sallad med japanska smaker.

Se Max Westerlund Inazawa laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 2 dl sesamfrön, mortlade
  • 1 dl tahinipasta
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk honung
  • 0,5 dl mirin (med alkohol)
  • 0,5 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 1 tsk Togarashi pulver
  • 1 tsk aonori
  • 1 tsk fänkålsfrö, malda
  • 1 tsk Yukari pulver
  • 1 tsk tabasco
  • salt
  • 3 dl rapsolja

Servering

  • sesamfrön
  • 3 krispsallad (hela huvud)

Gör så här

Dressing

  1. Rosta sesamfröna i ugnen eller i en torr stekpanna. Mortla sedan sesamfröna medan de fortfarande är varma.
  2. Mixa samtliga ingredienserna förutom rapsolja i en matberedare. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle tills dressingen har tjocknat, konsistensen ska vara som en lösare majonnäs. Om den blir för tjock så addera lite mer vatten.

Servering

  1. Blanda dressingen med plockad och sköljd krispsallad och garnera sedan med rostade sesamfrön eller liknande.