Krögarpanna med kyckling och glaserade betor

POPULÄRT
koket.se
Krögarpanna med kyckling och glaserade betor
Foto: TV4
Tareq Taylor ny 2024
Tareq Taylor ny 2024

Krögarpanna med kyckling och glaserade betor

20 ingredienser

40 min

Tareq dammar av klassikern krögarpanna - en vansinnigt god och krämig gryta som innehåller allt gott man kan tänka sig. Till serverar han rödbetor vända i smör, dragon och honung.

logo
Tareq Taylor ny 2024

Se Tareq Taylor laga receptet

Ingredienser

portioner

Krögarpanna

  • 600 g kycklingbröst, med skinn
  • 1 msk smör
  • 3 bananschalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök, liten
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2-3 msk crème fraîche
  • 1-2 msk cognac
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Glaserade rödbetor

  • ca 600 g rödbeta
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 msk citron
  • 4 stjälkar dragon
  • salt

Gör så här

Krögarpanna

  1. Stek kycklingen i smör (börja med skinnsidan ner) på båda sidor på medelvärme så att de får lite färg men inte blir brända, i ca 3 minuter. Salta och peppra runtom. Lägg över på en tallrik, men spara fettet i pannan.
  2. Skala och strimla löken på längden. Skala och finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i halvor.
  3. Fräs löken, vitlöken, champinjonerna, dragon och timjan i fettet i pannan. Ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen över alltihop (det ska bli svartprickigt i pannan).
  4. Rör ner dijonsenap och vin och låt koka tills ungefär hälften av vinet har ångat bort. Häll i grädden och blanda ner crème fraichen. Tillsätt cognac och smaka av med salt och låt koka upp.
  5. Skär kycklingen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem i såsen. Koka till kycklingen är klar.

Glaserade betor

  1. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Koka dem mjuka.
  2. Häll av och värm på i en kastrull med smör, honung, citronsaft, dragonstjälkar samt salt. Vänd runt till betorna fått en glansig yta.
  3. Servera krögarpannan med de glaserade rödbetorna.