Häll av spadet från kronärtskockshjärtana och skölj dem. Hacka hyfsat fint med en kniv eller kör dem lite lätt i en matberedare. Pressa ut så mycket vätska du kan och lägg sedan ner i en skål.
Blanda ner paprika, lök, 1 dl av pankoströbrödet, majonnäs, majsstärkelse, dijonsenap, citronsaft, tabasco, salt och peppar. Forma till biffar och vänd dem i resterande pankoströbröd.
Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek sedan biffarna härligt frasiga på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
Rostat grönt
Sätt ugnen på 225 grader.
Halvera fänkålen och skär bort roten. Skär den sedan i klyftor.
Skala morötter, palsternackor och rödbetor. Skär morötter och palsternackor i stavar och rödbetorna i hyfsat små klyftor.
Sprid ut på en plåt och ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ca 20 minuter eller tills allt har fått fint med färg och mjuknat. Låt sugarsnapsen gå med 3 min på slutet.
Dill- och limesås
Rör ihop alla ingredienser till dillsåsen.
Servering
Lägg lite rostat grönt i botten på varje tallrik. Toppa med tre kronärtskocksbiffar, en klick dill- och limesås samt en klyfta lime.