Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde
och mjölk och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen. Värm krämen försiktigt under konstant omrörning på låg värme tills krämen börjar tjockna. Ta bort från
plattan, häll över det i en annan bunke.
Krama ur gelatinbladen och lägg i dem i krämen, blanda väl och låt svalna.
Botten
Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg och strösocker poröst, vänd i de torra ingredienserna med en slickepott försiktigt och tillsätt sist i filmjölken. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper, låt svalna. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt.
Hallonkompott
Koka upp vatten, socker och limesaft. Lägg i hallonen och låt koka några minuter. Ta av från spisen och låt svalna.
Vaniljchantilley
Vispa samman grädde, florsocker och vaniljsocker till en härlig konsistens.
Montering
Fördela crème anglaisen i glassen och ställ in i frysen.
Lägg på en bit botten som du anpassat efter glaset när crèmen har satt sig.
Lägg på hallonkompott, så att botten ”dränks” och sist toppar du med vaniljchantilly
Kavla ut tunt med grön marsipan och lägg på så att det täcker, toppa med florsocker och ett hallon i mitten.