Fräscht tillbehör med gurka som du bankar i bitar och vänder runt i en dressing med lime, vitlök, chili och koriander.
Ingredienser
4 - 6
2 gurkor
0,5 röd chilifrukt
1 kruka färsk koriander
1 limefrukt
0,5 tsk salt
0,5 klyfta vitlök
Gör så här
Lägg gurkorna på en stadig skärbräda, vill man inte ha så mycket "skvätt" runt sig så lägg en kökshandduk över. Ta en kavel, kastrull eller stekpanna och banka på gurkan, börja försiktigt, öka sedan tills gurkan är ”krossad” och i lagom stora munstbitar.
Lägg gurkan i en vid skål skål. Strö över saltet och blanda runt. Låt stå ca 10-15 minuter.
Dela, kärna ur och finhacka chilin, smaka av och anpassa mängden chili efter hur mycket hetta du vill ha. Skala och riv vitlöken.
Blanda chili och vitlök i en liten skål. Pressa i limesaften. Låt stå och dra ca 10 minuter.
Hacka koriandern grovt.
Precis före servering häller du chili- och vitlöksblandningen över gurkan. Blanda väl. Toppa med koriandern.