Krossad morot-persiljesallad och stekt kycklinglår

Krossad morot-persiljesallad och stekt kycklinglår
Foto: Freddy Billqvist
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Krossad morot-persiljesallad och stekt kycklinglår

13 ingredienser

30 min

En perfekt vardagsrätt med få ingredienser som bjuder på massor av smak.

Ingredienser

portioner
  • 4 morötter, skalade
  • 1 gul lök, skalad
  • 1 dl vatten
  • 4 kycklinglårfiléer, med skinn
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 0,5 citron
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • skånsk senap, grov
  • smör
  • rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Ok, nu blir det snart käk! Slanta morötterna och skiva löken.
  2. Fräs på dem i en djup stekpanna med smör och olja, slå på en skvätt vatten, en tuss salt och peppar och låt koka knappt mjuka under lock. Det tar 7–8 minuter
  3. Låt kycklinglåren mys-steka på skinnsidan i en annan stekpanna med smör tills morötterna är klara. Vänd på låren ett par gånger och ös med smöret… Smaksätt med salt och peppar.
  4. Känn på morötterna att de är lagom mjuka. Lägg morötter och lök på ett serveringsfat och krossa alltsammans grovt med en potatisstöt eller stor gaffel.
  5. Strö över hackad persilja, pressa över citron och toppa med parmesan och pumpakärnor.
  6. Servera morötterna med frasstekt kyckling och en klutt senap!